Bérfőzdénk hagyományos kétlépcsős lepárlású fa tüzelésű rendszer. Főzőüstünk 550 liter cefre befogadására képes, a minimum cefre mennyiség amit lepárolunk 250 liter. 250 liter alatti cefre mennyiséget nem tudunk lefőzni mert az sem a vendégnek sem nekünk nem megfelelő az üst űrtartalma miatt. Bérfőzető: az a 18. életévét betöltött gyümölcstermesztő személy, aki saját tulajdonú gyümölcsből (gyümölcsből származó alapanyagból) állíttat elő bérfőzött párlatot. A cefrét előzetesen egyeztetett időpontban lehet beszállítani hozzánk.

Bejelentkezés a: 0630/39-49-867-es telefonon lehetséges.

Szállításról és a lerakodásról a főzetőnek kell gondoskodni. A továbbiakban önnek nincs ezzel teendője. A felöntést mi végezzük. Kérjük, hogy lerakodás után távolítsák el és vigyék magukkal mindazon eszközöket, amelyek nem feltétlenül szükségesek a cefre tárolásához.

A cefre átadásakor az alábbi dokumentumokat hozzák magukkal: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, tárgyévben eddig főzetett pálinkák származási igazolványai (ha idén már főzetett)

A tárgy évben (jan 1 – dec 31-ig.) egy háztartásban legfeljebb 86 liter 50 v/v-os pálinkát lehet kifőzetni, az ezen felüli mennyiséget bérfőzési szeszadó terheli,

melynek mértéke 1 liter 50 v/v-os pálinka esetén: 1670ft/liter.

A bérfőzés után a lefőzött párlatról adunk egy származási igazolványt, mely a bérfőzött párlat eredetének igazolására szolgál. Szerepel rajta, hogy ki, mikor, hol, milyen alapanyagból, mennyi pálinkát főzetett literben és hlf-ban, mennyi a valódi szeszfoka, mennyi bérfőzési díjat, tüzelőtérítési díjat, mennyi szeszadót fizetett. Ezt a felelős főzdevezető és a főzető aláírja. Ezt az igazolást 15 évig érdemes megőrizni, hisz ez az eredetét igazolja a párlatnak. a bérfőzött párlat személyes fogyasztásra szolgál, nem ajándékozható el és közvetlen fogyasztásra sem értékesíthető.